מנוע דיזל מצלצל


 

החלטנו היום להעלות את נושא הצילצול ממנועי דיזל אותם ניתן לשמוע לא מעט, אם כי בשנים האחרונות שומעים את זה פחות ופחות...

ההבדל היסודי בין מנוע בנזין למנוע דיזל מתבטא בדרך שריפת הדלק על-מנת לשחרר אנרגיה. במנועי בנזין יש מצתים בצילינדרים, המתחילים את תהליך השריפה. במקרה של מנועי דיזל, הדלק ניצת על-ידי דחיסה בלבד, ללא מקור חיצוני של ניצוץ. לפיכך, השריפה במנועי דיזל היא "אלימה" וספונטנית יותר, מה שיוצר תנודות חזקות יותר. על כן מנוע דיזל מצלצל והרבה יותר רועש ממנוע הבנזין.

מנוע דיזל עובד על יחסי דחיסה גבוהים יותר (בין 15:1 ל-20:1), בהשוואה ליחס דחיסה נמוך יותר עבור מנוע בנזין (בין 8:1 ל-10:1). בשל ההבדלים בערכים של יחס זה, מנוע דיזל גם גדול יותר במימדיו ממנוע בנזין. מסיבה זו, הלחצים המתפתחים במנוע דיזל גבוהים מאוד, מה שמביא לרעש רב יותר. עקב כך יש להשתמש בשימון רב יותר.

על-מנת לקבל כוח בפעימת הכוח של מנוע 4-פעימות, תערובת דחוסה של אוויר ודלק מוצתת לטובת בעירה. במקרה של מנוע בנזין, הדבר מבוצע בעזרת מצתים, בעוד שבמנוע דיזל זה נעשה רק באמצעות דחיסת התערובת המובילה לעליית הטמפרטורה, בתהליך הדורש יחס דחיסה גבוה יותר, דבר המחייב לחצים גבוהים יותר ומבנה כבד יותר כדי לשמור על כוח זהה. מנועי דיזל כבדים יותר, וכאמור אלימים וספונטניים יותר, המייצרים תנודות, פליטות והתבלות רבות יותר עבור המנוע. עם זאת, הדעות הקדומות לגבי רכבי דיזל נעלמות להן לאיטן מהנוף, ככל שנעשה שימוש מוגבר בטכנולוגיות מתקדמות.

מנועי דיזל מייצרים בדרך כלל רעש רב יותר ממנועי בנזין עקב פעולה של סילוק מוצקים או נוזלים ממיכל או צינור באמצעות לחץ -הרגע בו שסתום הפליטה נפתח. בשל הלחץ הפנימי בתוך תא הצילינדר, שלרוב גבוה יותר מזה שבמנועי בנזין, הצליל יהיה חזק יותר במהלך פעולת הסילוק.

מקווים שנהנתם :) בהמשך נציג בפניכם מידע רחב בתחום של גירים / מנועים / טורבו / מדחסים / אלטרנטורים / סטרטרים ועוד... כמו שאנו אוהבים!

תגובות

רשומות פופולריות